El Sanatları Teknolojisi Alanı

El Sanatları; sanatsal değerde, gelenekselden moderne, el emeği göz nuru ile ortaya çıkarılan eserlerin yaşama katıldığı alandır.

El Sanatları insan emeğinin ve becerisinin en değerli eseridir. Toplumların hayat biçimini, gelenek ve göreneklerini duygularını yansıtan en eski sanat dalıdır. O toplumun kültürel değerlerini kuşaktan kuşağa aktaran ve gelişmesini devam ettiren kalıcı belgelerdir.

El sanatları teknolojisi Dekoratif El Sanatları, El Dokuma, Dekoratif Ev Tekstili, El ve Makine Nakışı, Sanayi Nakışı gibi alanlarda örneği az bulunur, kültür ve zenginliklerimizi modern yöntemlerle geliştirerek ülke ekonomisine ve kültürüne katkı getirici çalışmalar yürütülür.

İş İmkânları

El Sanatları alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal / meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1-            Alanları ile ilgili usta öğreticilik yapabilecekleri yerlerde(Halk Eğitimi Merkezleri,Olgunlaşma Enstitüleri)

2-            Alanları ile ilgili olarak çıraklık eğitim merkezinde alacakları ustalık belgesi ile iş yeri açmak

3-            Bireysel çalışmalarla üretim yapmak

4-            EI nakışı üretimi yapan atölyelerde

5-            Makine nakış üretimi yapan atölyelerde

6-            Sanayi nakışı üretimi yapan atölyelerde

7-            Moda evlerinde iş imkanına sahip olurlar.

Eğitim ve Kariyer İmkânları

El sanatları teknolojisi alanı mesleki eğitimini tamamlamış olanlar; Meslek yüksek okullarının (2 yıllık ön lisans programları), Mesleki eğitim fakültelerinin 4 yıllık lisans programlarına devam edebilirler. Eğitimleri sonucu; Nakış öğretmeni iği, Çiçek Örgü Dokuma öğretmeni iğ i, Dekoratif sanatlar öğretmenliği alanlarında kariyer yapabilirler.

10-01-2022

11-01-202211-01-2022