T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / KOCASİNAN - Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü

Giyim Üretim Teknolojisi Alanı

Giyim Üretim Teknolojisi Alanı Programı, sektör ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanmış geniş kapsamlı bir programdır.

Bu alanlar altında bulunan dallarda, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlilikleri kazanmış meslek elemanları yetiştirmektedir.

Üretim atölyesinde becerilerini geliştiren öğrenciler alanlarında uygun işletmelerde de meslek eğitimi ya parlar. Ay rica projeler üreterek kültürel faaliyetlere katkıda bulunur.Kişinin isteği doğrultusunda tasarımlar yapılarak moda sektörüne katkıda bulunur.

Temel ve model uygulamalı kalıp hazırlayabilen, temel dikiş tekniklerini uygulayabilen nitelikli eleman yetiştirmeyi hedefleyen bir alandır.

Mesleki eğitim alma olanağı bulamayan ilköğretim ve lise mezunlarına Giyim Üretim Teknolojisi alanında mümkün olan en yüksek standartlarda eğitim verilerek onların gelişimini sağlamak.


İş İmkânları

Giyim Üretim Teknolojisi alanından mezun olan öğrenci, Mesleki Eğitim Merkezinin açmış olduğu ustalık sınavlarına girerek Ustalık belgesini elde ettikten sonra, yeterliliği doğrultusunda; 1. Atölyeler, 2. Hazır giyim işletmeleri, 3. Modaevi-Butîk, 4. Kendi işyerleri vb. yerlerde, 5. Halk Eğitimi Merkezleri ve Mesleki Eğitimi Merkezlerinde usta öğretici olarak çalışabilirler.


Eğitim ve Kariyer İmkânları

Bu alanda meslek eğitimi başarı ile tamamlayan öğrenciler, Üniversite giriş sınavında başarılı oldukları takdirde; Meslek Yüksek Okullarının; Tekstil, Deri Konfeksiyon, Moda Tasarım, Kostüm Tasarımı bölümlerine Mesleki Eğitim Fakültelerinin; Giyim Endüstrisi Öğretmenliği, Giyim Öğretmenliği, Hazır Giyim Öğretmenliği, Moda Tasarım Öğretmenliği Lisans programlarına devam edebilirler. Ön lisans programlarını başarı ile bitirenler açılan dikey geçiş sınavında başarılı oldukları takdirde; alanlarının 4 yıllık bölümlerine geçiş yapabilirler.

11-01-202211-01-2022


 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.12.2012 - Güncelleme: 11.01.2022 11:03 - Görüntülenme: 1867
  Beğen | 0  kişi beğendi