T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / KOCASİNAN - Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü

Grafik ve Fotoğraf Alanı

Görsel işitsel teknikler ve medya yapımcılığı sektörüne, nitelikli grafik operatörü ve fotoğrafçı yetiştiren, grafik ve fotoğraf alanı dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Aynı zamanda "Resim-Tasarım, yeteneğini işe ve kazanca dönüştüren meslek alanıdır"

Grafik bölümü, yaratıcı olan, bilgiyi estetikle birleştirebilen, konusunda yaratıcı atılımlar yapabilecek düzeyde tasarımcı yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Bireyleri, grafik ve fotoğraf alanında ihtiyaç duyulan uluslararası işgücüne sahip yeterlilik ve standartlarda yetiştirmektir. Bireye mesleği ile ilgili bilgi ve becerilerinin yanında problem çözme, yeniliklere uyum sağlama, alanında kendini geliştirme alanı ile ilgili teknolojik yenilikleri takip etmek çeşitli teknik, özgün tasarım becerisi kazandırmaktır.

 

İş İmkânları

Grafik ve Fotoğraf alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

■             Orta ve büyük ölçekli matbaa ve yayın kuruluşlarında

■             Fotoğraf stüdyoları

■             Reklam ajansları

■             Televizyon kanalları

■             Fotoğraf laboratuarları, Belediyeler

• Bünyesinde tanıtım birimi bulunan tüm kurum ve kuruluşlarda vb. yerlerde çalışabilirler

 

Eğitim ve Kariyer İmkânları

Mezun olan öğrenci, grafik tasarımcı, fotoğrafçı olarak devam edebilmenin yanı sıra, derslerde gösterdiği başarısına göre Üniversitelerin Güzel Sanatlar veya Eğitim Fakültelerinin, Meslek Yüksek Okullarının Grafik ve Fotoğraf, Resim, Resim-iş ve Görsel İletişim Bölümlerine ayrıca Matbaa Öğretmenliği, Tasarım ve Konstrüksiyon Öğretmenliği, Resim İş Öğretmenliği, Görsel Sanatlar Öğretmenliği, Grafik ve Fotoğraf Alanı Öğretmenliği bölümlerinde görev yapabilirler.

 11-01-202211-01-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.12.2012 - Güncelleme: 11.01.2022 10:59 - Görüntülenme: 1549
  Beğen | 0  kişi beğendi