T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / KOCASİNAN - Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

 

             Okulumuz binasının yapıldığı tarih kesin olarak bilinmemekle birlikte güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere dayanarak, evvelce mezarlık olan araziye binanın 1940 yılında yapıldığı öğrenilmiştir. 

Bina Halk Evi binası olarak yapılmış olup bir kısmı Halk Evi sineması olarak, bir müddet kullanılmıştır. O dönemki iktidar değişikliğinden sonra Halk Evleri kapatıldığından binanın sinema kısmı faaliyetine devam etmiş, diğer kısmı ise Maarif'e verilmek üzere kütüphane, Kız Öğretmen Okulu, Kız Orta Okulu olarak faaliyetine devam etmiştir. Bu arada mahsurları sebebiyle sinema kapatılmış, Kayseri Tiyatro Yaşatma Derneği kurularak esaslı bir tadilat ile devlet tiyatrosu olarak faaliyete devam etmiştir.

Kız Orta Okulunun Behice Yazgan Kız Lisesi binasına nakledilmesiyle (1969) Akşam Kız Sanat Okulu öğrenci mevcudunun fazla olması sebebiyle 1969-1970 ders yılından itibaren Enstitü'nün bünyesinden ayrılan Akşam Kız Sanat Okulu (Merkez Pratik Kız Sanat Okulu) bu binada faaliyete geçirilmiştir.

Pratik Kız Sanat Okulu binası olarak kullanılan aynı binanın bir bölümünde Kız Meslek Lisesine bağlı olarak anaokulu faaliyet göstermiştir. Ancak anaokulunun 1990 yılında öğretmenevine taşınması sebebiyle boşalan kısımlarda pratik kız sanat okulu eğitim ve öğretime devam etmiştir.

Kurumumuz, Kocasinan Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü adıyla 06.12.1988 tarihinde Atatürk Kız Meslek Lisesi ile aynı binada aynı müdürlüğe bağlı olarak eğitim ve öğretim faaliyetine başlamıştır. 

1992 yılından itibaren yaygın mesleki eğitim projesi 2. Faz kapsamına alınmış olup, bakanlığımız personel genel müdürlüğü 24.06.1992 tarih ve 80. Sayılı olurları gereği Olgunlaşma Enstitüsü Müdürlüğü olarak, Atatürk Kız Meslek Lisesinden ayrılarak aynı binada müstakil müdürlük haline gelmiştir.

2000-2001 öğretim yılından itibaren de Kocasinan ilçesi İstasyon Caddesi No:20 adresine taşınmıştır. 2012 yılında Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlanmasıyla Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü ismi ile eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. 

Olgunlaşma Enstitüleri; geleneksel Türk giyimine el sanatları alanında mesleki eğitim veren, öğrencilerin bilgi, beceri ve zevklerini artıran, girişimcilik bilincini kazandıran ve onları iş hayatına hazırlayan yaygın eğitim kurumudur.

                Kurumuz bünyesinde Açık Lise bulunmaktadır.

06.08.2015 Tarih ve 7830522 sayılı Valilik Makam onayı ile okulumuz 1. katı Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmiştir. Okulumuz 1. Katında bulunan mevcut Atölye ve Derslikler zemin ve bodrum katlara yerleştirilmiştir.

Olgunlaşma Enstitüleri eğitimi yanı sıra araştırma, geliştirme ve arşivleme yaparak Türk kültürünü geleceğe aktarma görevini de sürdürmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.01.2015 - Güncelleme: 28.12.2021 09:49 - Görüntülenme: 9565
  Beğen | 3  kişi beğendi