T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / KOCASİNAN - Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü

Olgunlaşma Enstitüleri

Olgunlaşma Enstitüleri; kültürel değerlerimizi özellikle geleneksel el sanatlarımızı ve giyim kültürümüzü araştıran, asıllarını koruyarak yeni ürünler hazırlayan arşivleyen ve gelecek kuşaklara aktaran, ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtılmasını sağlayan, teknolojik gelişmelere paralel olarak sektörde yer alacak nitelikli elemanlar yetiştiren, eğitim ve öğretimin yanı sıra; araştırma tanıtım pazarlama, tasarım ve üretim süreçlerinin tümünü gerçekleştiren yaygın eğitim kurumlarıdır.

Eğitim ve üretim bölümlerinden oluşan olgunlaşma enstitülerinde iki yıl süreli sertifika eğitimi ile sektörlerin gereksinim duyduğu alanlarda ara eleman yetiştirilmektedir. İki yıllık eğitimin ardından kursiyerler kurum ve kuruluşlarda usta, usta öğretici ve tasarımcı olarak istihdam edilirler.

Olgunlaşma Enstitüleri eğitim öğretim faaliyetlerinin yanında kurumsal misyon ve vizyonunu desteklemek amacıyla 1997-1998 öğretim yılından itibaren faaliyete geçirilen bölümlerle birlikte dört bölüm olarak yapılanmıştır.

Olgunlaşma Enstitüleri atölye sistemiyle çalışan Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarıdır. Olgunlaşma Enstitülerinde uzmanlar, kadrolu ve kadrosuz usta öğreticiler, meslek öğretmenlerinin gözetiminde atölye ortamında üretim amaçlı çalışmaktadır.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.12.2015 - Güncelleme: 25.11.2021 15:30 - Görüntülenme: 3557
  Beğen | 0  kişi beğendi