T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / KOCASİNAN - Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü

Sanat Tasarım Alanı

ALANIN TANIMI

Sanat ve tasarım alanı altında yer alan iç mekân dekorasyon, plastik sanatlar ve dekoratif sanatlar dallarında teknik ve uygulama yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

ALANIN AMACI

Sanat ve tasarım alanı altında yer alan mesleklerde sektörün ihtiyaçları ve bilimsel-teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

DAL PROGRAMLARI TANIMLARI VE AMAÇLARI

1. İÇ MEKÂN DEKORASYON

Tanımı: İç mekân dekorasyon elemanının sahip olması gereken mekân düzenlemeleri ve tasarımı ile ilgili yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Sanat ve tasarım alanında iç mekân dekorasyon mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

2. PLASTİK SANATLAR

Tanımı: Plastik sanatlar modelcisinin sahip olması gereken resim, heykel ve tasarım uygulamaları ile ilgili yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Sanat ve tasarım alanında plastik sanatlar mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

3. DEKORATİF SANATLAR

Tanımı: Dekoratif tasarım uygulayıcısının sahip olması gereken yüzey süsleme ve dekoratif tasarım uygulamaları ile ilgili yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

 

Amacı: Sanat ve tasarım alanında dekoratif sanatlar mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

11-01-2022

 

10-01-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.01.2016 - Güncelleme: 11.01.2022 09:06 - Görüntülenme: 2162
  Beğen | 0  kişi beğendi