Seramik ve Cam Teknolojisi alanı altında yer alan dalların yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Seramik ve Cam Teknolojisi alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda, gerekli olan mesleki yeterlilikleri kazandıran nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır. Kültürümüzün değerli ürünleri olan seramik ve çini desenlerini, formlarını araştırmak, geçmişle bugün arasında köprü kurmak, camın tekniğini uygulamak, sanattaki estetik kavramını seramik ve cam objelerle yaşama taşımak öğrencilerimize bu bilinç ve becerilerini kazandırmak genel amacımızdır.
İş İmkânları
Seramik ve cam teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;
1. Seramik fabrikaları (karo, fayans, porselen, sıhhi tesisat, çini)
2. Seramik atölyeleri (çini, alçı kalıp, serigrafi, sır üstü dekorlama, seramik döküm, sanat atölyeleri), fabrikalarda desinatörlük yapabilirler.
3. Cam fabrikaları,
4. Cam atölyeleri(vitray atölyeleri, tezyinat atölyeleri, cam indirme atölyeleri, sıcak cam şekillendirme atölyeleri) yerlerde çalışabilirler.
5. Oteller, turizm sektörü, sanat galerilerinde, restorasyon çalışmalarında, müzeler, tasarım atölyelerinde sanat danışmanlığı ve tasarımcı olarak çalışabilirler.
Eğitim ve Kariyer İmkânları
Mezun olan öğrenciler, Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik ve Cam teknolojisi, Geleneksel El Sanatları, Çini Meslek Yüksek Okulu, Arkeoloji ve Sanat Tarihi gibi bölümlerini tercih edebilirler. Ayrıca Mesleki Eğitim Fakültesi Seramik ve Cam Teknolojisi Alan öğretmenliği, Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Teknoloji Bölümünü bitiren öğrenciler pedagojik formasyon alarak öğretmen olarak görev yapabilirler.